Lappee-Jukola 2016 (18/06/2016)
Category: Tävling
Map/area: Laivavuori
Organiser: LR
Distance: 14.35 km
Time: 92:37
K-1. Går ut ganska glest runt placering 230, direkt ensam i det gröna. Stigar till höger och vänster. Bara att köra kompass och chansa på att de leder rätt. Till sist tar de slut och är mer eller mindre fast i nåt grönt, men kommer ut till en släpstig. Kontrollen lätt.
1-4. Fortfarande ganska glest med lag, men mot 4an massor med lag som yrar runt, springer lite för långt men ser kontrollen.
6-7. Följer höjdkanten från vätskekontrollen. Märker att alla i klungan drar mer och mer åt vänster, svänger själv av lite mot höger och springer brevid diket. Ser kontrollen på långt håll, stämplar först och möter massor av lag som bommat.
7-8. Tar sikte på lamporna längre fram, kanske lite dumt för det är väldigt tunglöpt, borde ha styrt rakt ut mot vägen.
8-9. Osäker uppför berget, ganska säker på att det är fel gafflingskontroll men springer där via för säkerhets skull. Reder ut situationen ganska bra ändå.
11-12. Väligt dåligt vägval, höger vore mycket bättre..
Varvning. Anders ropar jag tagit in +70 placeringar, blir taggad och fortsätter kötta på, men märker upp mot 15 att benen börjar kännas tunga.
17-18. Benen börjar bli riktigt tunga och första gångstegen uppförs. Först till kontrollen men låter en ryss ta initiativ ut från 18. Kollar bakåt och vi har en stor klunga hack i häl.
18-19. Låter ryssen dra långavståndet. Ligger mest efter och läser in mig på resten av banan. Orkar inte hålla samma tempo mot slutet och blir omsprungen av klungan. Börjar nu bli riktit seg. Bommar kontrollen lite med Pajula. Gissar resten av klungan tog den bättre.
19-20. Drar i tät på en mindre klunga, får lite fiilis igen.
20-21. Påväg i rätt riktning, men dras med lite av folk som är påväg från andra gafflingskontrollen. Slarvig bom.
21-M. Tar mest rygg på klungan och försöker vara lite passiv och gilla läget för att undvika bommar och inte köra in i väggen. Benen krampar för jävligt upp mot 23 men slutet är egentligen bara stiglöpning så det går lite bättre.
Sammanfattat en ok sträcka. Synd att orken tröt de sista kilometrarna. Hade kanske annars klarat att växla kring placering 130 med OK77 som jag såg ända från början till varvning. Men med tanke på några dagars vila pga trötthet och stegring ons-fre får man vara nöjd att man över huvudtaget kunde ställa sig på startlinjen.
Hide comments (1)
Rommsi: Braa skit!
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/7/0/6/femmankartor.com/httpd.www/show_comment.php on line 18
Post new comment
Save
 
Lappee-Jukola 2016 (18/06/2016) Lappee-Jukola 2016 (18/06/2016)