Jukola 2023 etapp 6 (22/06/2023)
Category: Tävling
Map/area: Epoo
Leg: 6
K-1: Dåligt vägval och utförande, tanken var nog att attackera backen direkt men fegade ur och rundade, tappade flera minuter på detta avstånd..
4-5: Fastande fullständigt i grönområdet med gallringsrester och stenigt underlag, gåfart och när jag väl kom ut till backen hade jag för mig kontrollen satt lägre ner så blev en del onödigt kurvande.
6-7: Upphunnen av två löpare som jag fick lite draghjälp av. (bl.a KR4 som visade sig ha samma gaffling resten av banan)
7-10: Sprang ilag med KR4 och utväxlar koder
10-12: Kom loss själv och tänkte nu blir det lite mer grovorientering..
12-13: ..men borde ha kurvat mer till höger ut från kontrollen så hamnade klättra ner för ett brant stup och fastnade i det tätaste grönområdet, möttes upp med KR4 igen halvvägs.
13-15: KR4 gjorde hela tiden bättre microvägval och jag kom aldrig riktit iväg, försökte höja farten lite på berget men brännde förbi kontrollen och fick svänga om, aargh.. kommer aldrig in i nåt flyt.
16-18: Låter en från Versme att dra och tänker nu slutar jag pusha för det blir ändå till ingenting, ligger bakom och försöker parera hans misstag..
18-19: Versme slipper loss på vägen men jag försöker ändå pusha bakom, har sikte på "kontrollen" men då ropar KR4 bakom "här är den". Tack, säger åt honom att nu får du dra så jag inte bommar igen..
19-20: Bra med på kartan, vet vi drar aningen mycket vänster men det är bara bra att undvika det gröna i mitten.
20-21: Kommit ikapp ett gäng och när vi viker av från vägen drar de upp på vänstra sidan av höjden, medan jag viker av ensam höger. Kör bra rakt på men hamnar ur kurs och när jag ser stora stenen ska jag bara svänga upp lite vänster, ska stämpla på kontrollen men det är fel kod. Fattar ingenting, men inser rätt snabbt att jag är för långt till vänster. Men det ryker väl en 1.5 min på det.

Inget katastroflopp men det lämnade ändå nån bitter eftersmak, borde ha klarat av att hålla i orienteringen bättre och löpfarten kändes seg trots att det kanske var bästa uppladdningen någonsin inför ett Jukola (undvek värmen, tankat bra, sovit bra, ätit bra). Det kommer fler år! :)
Show comments (0)
 
Jukola 2023 etapp 6 (22/06/2023)