Avoin E-P:n ja ÖID:n AM-yö (2019-09-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kalajainen
Arrangör: Rasti-Kurikka
Sträcka: 8.28 km
Tid: 57:34
Genomsnittlig puls: 175
Maxpuls: 185
K-3: Kontrollerad öppning, säkert tagning alla tre första kontrollerna
3-4: Bra med uppe på ryggen och träffar rakt på gamla skidspåret (gula strecket). Efter bestånsgränsen blir jag lite osäker då det känns så diffust i terrängen och kontrollen verkar knepig, men då gamla skidspåret syns bra och jag träffar rakt på höjdryggen så finns det säkra punkter fram till kontrollen.
5-6: Lite onödigt snett ut från kontrollen, då jag i sista sekund bestämmer mig för att ta spåret till höger istället för att sikta på körstigen genom det gröna. Sista halvan av avståndet bra genomfört. Nissinen ikapp mig med 2 min innan kontrollen.
6-7: Nissinen kör nedra vägen, medans jag skymtar Stubbs rygg som kör mer rakt på. Lägger i ett litet ryck för att ta ikapp honom.
7-8: Alla fyra första i startfältet samlade vid kontrollen.
8-9: Känns bra att ha draghjälp på detta avstånd, inte riktigt med på slutet men då vi springer förbi kojan så blir kontrolltagningen enkel.
10-11: Nissinen svänger snävt vänster då vi korsar stigen, dessutom har jag ett hål i kartplastet så området intill 11:an är helt oläsbart, jag bara följer.
12-13: Latva först ut från kontrollen men vi andra tre tar kontrollen runt från vänster och kontrolltagningen blir enkel, före honom vid kontrollen.
Sammanfattat ett mycket bra nattlopp som räcker till ett DM silver. Några bättre mikrovägval här och där kan hittas men annars är det en optimal prestation. Självklart hade farthjälpen från 6:an till mål också betydelse på sluttiden.
Visa kommentarer (0)
 
Avoin E-P:n ja ÖID:n AM-yö (2019-09-13) Avoin E-P:n ja ÖID:n AM-yö (2019-09-13)