Jukola 2019 et 4 (2019-06-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kangasala
Sträcka: 8.94 km
Tid: 65:25
Genomsnittlig puls: 171
Maxpuls: 180
1: Växlar ut strax efter Johansson i Brahe. Kör om direkt till K och sätter i en extra växel för jag vill komma ensam iväg. Det hjälper föga då jag bommar första kontrollen slarvigt. Söker ett stup men har höjden ovanför stupet, hade jag insett det redan då jag stod vid stupet hade jag kanske hittat den direkt. Nu trodde jag att jag var för långt och började backa. Försökte ta fast mig på samma höjd som jag var vid redan från början.
4-5: Ligger bakom en pohjantähti i ett stråk med full ström av tredje sträckan som kommer emot. Han börjar tveka lite nere i det gröna och jag vill vika av lite mer till höger. Ingen bom men blir märkbart störd av tidigare etapper då det drar så snett.
6-7: Tycker det går lite för långsamt så vill öka på lite och drar ifrån själv, men alldeles för långt innan jag märker att de andra redan tagit kontrollen där bakom.
9-10: Mycket folk vid kontrollen, okey utgångsriktning men tycker det börjar dra lite för långt till vänster. Avviker och har egentligen ingen koll på kompassen utan tror att jag avancerar uppför berget mot kontrollen. Kommer ut till en körstig och förstår ingenting, tror först att den inte är på kartan, sedan att jag har kontrollen bakom mig. Jag har alltså dragits snett av stråk från tredje sträckan igen, helt obegripligt misstag.
10-11: I rätt riktning mot kontrollen men tappar det igen och börjar söka för långt nere. Nu börjar det kännas riktigt hopplöst. Har ingen koll på situationen över huvudtaget.
12-M: Lyckas orientera felfritt men helt utan självförtroende. En ren tur att jag undviker fler bommar med detta ofokus.
Ett jukolalopp man helst bara glömmer..
Visa kommentarer (0)
 
Jukola 2019 et 4 (2019-06-16) Jukola 2019 et 4 (2019-06-16)